Hoe wordt Napoleon gemaakt?


Dat onze snoepjes erg lekker zijn: dat is geen nieuws. Gemaakt van hardgekookt suikerwerk en gevuld met poeder worden uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ingrediënten gebruikt. In onze snoepjes worden alleen natuurlijke kleurstoffen gebruikt. Maar hoe worden de snoepjes eigenlijk gemaakt?

Wegen
De eerste stap is het afwegen en mengen van de basisingrediënten die we om begrijpelijke redenen niet prijs geven. Ons geautomatiseerde weegsysteem en elektronisch gecontroleerd mengsysteem zorgen ervoor dat de kwaliteit van het mengsel steeds hetzelfde is. Zodat al ons snoep altijd even goed smaakt!

Koken
Het basismengsel dat is ontstaan na het wegen en mengen, koken we bij een hoge temperatuur. Dat koken gebeurt nog heel ambachtelijk, in grote koperen ketels. We koken nét zo lang totdat het vocht bijna helemaal uit het basismengsel verdwenen is.

Mengen
Aan het gekookte, stroperige basismengsel voegen we de andere ingrediënten toe: zuur, zout en kleur- en smaakstoffen. Nadat we alles goed met elkaar vermengd hebben, laten we het ‘deeg’ dat nu is ontstaan op een lopende band afkoelen tot zo’n 80°C.

Vormen
Het deeg vullen we met poeder. Hoe we dat doen blijft ons geheim! Een machine maakt er vervolgens een lange, ronde sliert van waarna het deeg razendsnel in zeer kleine stukjes wordt gesneden. Dan vormt een grote wals de stukjes deeg met de poederkern om tot de bekende kogels of bollen van Napoleon.

Inpakken
De laatste stap! Eerst laten we via een koeltunnel de snoepjes verder afkoelen. Daarna gaan de snoepjes naar een wikkelmachine, waar elke kogel/bol apart wordt verpakt in een wikkeltje. Zo kan er geen vocht bij, plakken de snoepjes niet en blijven ze hygiënisch om mee te nemen of te presenteren. De gewikkelde snoepjes worden tot slot gewogen en automatisch verpakt in een zakje en daarna in een doos. Nu zijn de Napoleon-snoepjes hélemaal klaar om naar de winkel gebracht te worden. Op weg naar jou!